ordförandens rader

Välkommen till vår webbsida

   Föreningens storhelger!

Kamratföreningen har firat jul tillsammans med Höör. Men först var vi på Rönås och åt julbord.

Sedan vet vi av erfarenhet att tiden rinner iväg och den räcker aldrig för allt som skall hända. Julbordet skulle vara en belöning för det arbete som vi alla i föreningen måste lägga ner inför Bingolotteriet som är en viktig inkomstkälla för föreningen.

 Då behövs att ALLA som kan och orkar är med.

På nyåret var vi åter tillsammans med Höör, men nu "hemma" i lokalen. Man skall inte bryta goda traditioner. Gemenskapen mellan föreningarna är viktig och man vet aldrig om behöver hjälp av någon orsak. Då är det bra att ha en god relation emellan.

Att vi satsat rätt inför storhelgen var klokt, försäljningen gick bra. På nyåret hade vi vissa problem med att få tag i en Pommacflaska till samlingen.

Jag tror att vi i Hörby har en av de längsta samlingarna i Länksverige. Tyvärr började man inte datera flaskorna direkt och nu är det försent att se hur etiketterna har skiftats genom åren.

Nu är det tid för alla olika årsmöten.

Vi ses åter när dessa är klara.

Välkommen till vår webbsida

                 Våga stå emot!

   

Uppslaget till denna betraktelse fick jag genom Metrons Tanvir Mansur. Men i ärlighetens namn har jag tidigare skrivit om detta sk "fenomen" både här och i Länkkamraten.   

Ni alla förtjusande gymnasieelever är tyvärr hårt drabbade av ert egna grupptryck och ni har svårt flera av er att gå er egen väg. Vad jag vill säga är att en stor svårighet är för er att våga tacka nej och därmed riskera "töntstämpeln". Men de av er som vågar stå emot blir med stor sannolikhet vinnare i längden och kan få ett bra liv utan drogerna. Genom åren är vi massor av numera äldre män som just söp bort flera viktiga år när de andra "töntarna" studerade vidare och skapade sig en framtid.

Personligen anser jag att måttlighet är en dygd och annat är förstörande i längden. Tyvärr måste jag erkänna att det tog mig många tunga år innan denna självklarhet kom för mina ögon. Givetvis var jag som alla andra inte i beroende utan bara lite törstig.

Kära studenter, den ljusnande framtiden är er och jag hoppas innerligt väl att det går bra för er i livet.

Men kom ihåg om det blir för svårt, ta gärna kontakt med en Länkförening. VI finns där för att hjälpa er på vägen om det skulle behövas och lättare att komma tillbaka i livet. Till sist, men viktigast är att det kostar inga pengar, men mycket mod. Vår lön för hjälpen är samma som vi fick själva när vi var i samma utsatta läge och det är så det skall vara i Länksverige.    

 


Välkommen till vår webbsida

  Julhälsning från Föreningen!

Snart är detta år till ända och det är tid att summera året. Det har varit ett bra år för vår förening och verksamheten har utvecklats. Vi har lyckats knyta till oss ytterligare medlemmar. De som redan finns i föreningen har det gått skapligt för. Årsmötet 2019  kommer att visa de framgångar som föreningen haft.

Nu står många av oss F.d. missbrukare inför en av årets tyngsta helger där saknaden av familj och eventuella barn gör sig gällande. Det kan tyckas att "tar" jag bara ett litet glas kommer jag att må betydligt bättre. Men min vän, det är tyvärr endast en önskedröm som brutalt Kung Alkohol försöker lura dig med. Han ger aldrig upp utan försöker med jämna mellanrum alltid locka dig i ett nytt fördärv med falska löften om bot och lindring av din "smärta". Stå emot och sök upp din Länkförening.

Vi finns där alltid för din skull och är beredda med det stöd som kan krävas. Det får vara min bästa julhälsning till er alla.


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Bengt Bergesparr | Svar 10.01.2011 16:46

Tagit del av Hörbys aktiviteter, mycket bra!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

23.04 | 23:26

Hej.har sett en medlem hos er som köper rätt mycket vin på systemet eller det kanske bara är nån som stöttar er.för annars ser det lite konstigt ut.ha det bra

...
10.10 | 12:02

Kom och se Trasslet ikväll kl 18.00 på Kommunhuset. En föreställning om när känslorna inte längre får plats i kroppen! Gratis!
info på facebook Trasslet Hörby

...
03.10 | 02:05

Hej
är lokals golden livs ledig

...
16.05 | 14:05

Måste berömma Tommy för en fantastiskt fin hemsida. Så ska en hemsida se ut.
Vår egen är inte mycket att skryta med!!

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS