ordförandens rader

Bosses skrivarsida

Välkommen till vår webbsida

   Föreningens storhelger!

Kamratföreningen har firat jul tillsammans med Höör. Men först var vi på Rönås och åt julbord.

Sedan vet vi av erfarenhet att tiden rinner iväg och den räcker aldrig för allt som skall hända. Julbordet skulle vara en belöning för det arbete som vi alla i föreningen måste lägga ner inför Bingolotteriet som är en viktig inkomstkälla för föreningen.

 Då behövs att ALLA som kan och orkar är med.

På nyåret var vi åter tillsammans med Höör, men nu "hemma" i lokalen. Man skall inte bryta goda traditioner. Gemenskapen mellan föreningarna är viktig och man vet aldrig om behöver hjälp av någon orsak. Då är det bra att ha en god relation emellan.

Att vi satsat rätt inför storhelgen var klokt, försäljningen gick bra. På nyåret hade vi vissa problem med att få tag i en Pommacflaska till samlingen.

Jag tror att vi i Hörby har en av de längsta samlingarna i Länksverige. Tyvärr började man inte datera flaskorna direkt och nu är det försent att se hur etiketterna har skiftats genom åren.

Nu är det tid för alla olika årsmöten.

Vi ses åter när dessa är klara.

Välkommen till vår webbsida

   Torssonkonsert 21/10-17!

Föreningens medlemmar var på Torssons konsert på Metropol, Hörby.

Det var en medryckande konsert i nostalgins väg. Mentalt flyttades vi tillbaka till Proggens tidevarv. Torssons texter är ren och "brutal" Lundastuk. Efter stora ovationer från publiken fick vi extranummer och därmed fick vi nöja oss. Stärkta av musiken var hemfärden kort i höstmörkret.

Välkommen till vår webbsida

   Länkhemmets informationskurs!

Eftersom jag för tillfället tjänstgör som ordförande i föreningen blev det min "lott" att åka upp till Hvidehus 13-15/10. Det var Länkhemmet som hade en mycket trevlig informationskurs för intresserade föreningar inom vårt förbund. Nu gäller det "bara" att få gehör hos kommunen och det brukar ha vissa problem. Men skam den som ger sig. Vår förening här i Hörby "litar" på den gamla tanken om att "droppen urholkar stenen".

Välkommen till vår webbsida

   Hörby på musikafton!

Föreningen har "upptäckt" den förtjusande Rickarums byateater i Djurröd som vi numera gästar när det passar.

Denna gång var Evert Taubes texter och visor ämnet. Trion som tolkade och framträdde med bravur kallade sig för Trio Taube. Den bestod av Anders Anton, sång och gitarr. På "ståfelan" bidrog Jesper Nordberg och sist men inte minst Lelo Nika Jr på dragspel. Anders unga medmusikanter hade jazz och romska influenser som smälte fint in i den Taubska vismiljön.

Vi fick en skön blandning av Everts rika produktion, där Anders hade bemödat sig om att välja både populärt och lite undangömt.

Det kom en av mina egna favoriter, den tragiska balladen "Briggen Bluebird av Hull".

Denna kväll ingick kaffe och smörgås som teaterfolket serverade efter föreställningen.  Nöjda av kvällen "äntrade" vi bilarna för hemfärd över Linderödsåsens snirkliga skogsväg.

Välkommen till vår webbsida

  Halmstad 67 firade 50 år!

Lördagen 16/9 firade Halmstad 50 år och vi var med för att gratulera. Det var en trevlig tillställning i glada kamraters sällskap. Resan upp tog "bara" runt två timmar trots många vägarbeten. Man hade ordnat med en duo som vi tidigare träffat, som en trio och det var lika fin musik och sång även denna gång.

Eftersom jag skulle vara på COOP, Hörby på söndagen fick hemresan bli av i rimlig tid.

Välkommen till vår webbsida

  Skånedistriktets kurshelg 8-10/9!

Distriktet hade ordnat med en kurshelg för "våra" föreningar i distriktet. Tyvärr kom ingen från Landskrona, men vi var tre bilar från de andra föreningarna och det "slitna" uttrycket får gälla här "kvalitet mot kvantitet". Vi samlades på fredagskvällen med rumsindelning och kvällsfika. Regnguden var onådig mot oss, regn hela vägen upp som fortsatte på lördagen. Det medförde att vårt tänkta program fick ändras till aktiviteter på Hvidehus i stället.

Helgens "lekledare" Mikael Nersäter övertalade K.G. till ett intressant föredrag om Länkens historia .

Senare på kvällen erbjöd Patrik de som önskade en vildsvinssafari i skymningen.

På kvällen passade vi på att fira Catarina från Hörby som hade födelsedag på söndagen. Hon blev uppvaktad med presenter och blommor samt sång.

Välkommen till vår webbsida

               Hej kamrater!

  Det var länge sedan föreningen haft någon medlem uppe på Hvidehuskurs. Nu kom ett tillfälle till "bättring". När jag fick frågan av ordföranden i Eslöv om "assistans" gällande transportfrågan till sekreterarutbildningen 2-3 september, då ställde jag upp eftersom vi har en överenskommelse om hjälp mellan föreningarna när det behövs. Tyvärr innebär det att jag kommer upp till Hvidehus två helger på raken, men vad gör det i långa loppet. Länkandan är också viktig.  

Välkommen till vår webbsida

   Hej läsare och kamrater!

Höstens arbete har börjat så smått. Det är bara att konstatera sommarlovet som avslutat.

Till helgen börjar föreningens försäljning av Bingo-lotter på COOP, Hörby. Vi kommer att sitta samma tider som i våras är det planerat.

I föreningen går som tur är allt som vanligt.

Vi var på utfärd till Djurröd och lyssnade på en konsert på fredagskvällen och den uppskattades.

Vi hade också planerat att gå på Fredriksdalsteatern, men det gick inte att ordna av olika skäl. Nästa säsong måste vi kanske vara mer på "fötterna".

Nu får vi koncentrera oss på själva föreningsarbetet under hösten.  

Välkommen till vår webbsida

         Hörby Marknad 2017!

Även detta år var föreningen närvarande på Hörby Marknad med vårt lotteristånd. Tyvärr var min närvaro detta år av mest moraliskt stöd. Sviterna efter sjukdomen är ännu inte över, men är på väg till rätt håll. De andra medlemmarna fick samsas om närvaron och efter vad jag fått veta gick det som vanligt.

Inom Kamratföreningen Länken är gemenskapen viktig och man ställer upp för varandra.

Välkommen till vår webbsida

         Nyheter från Bosse!

Det är tid för föreningen att åka upp till Trollhättan och fira Länkens Dag 20/ 5-2017. Samtidigt skall vi närvara på söndagen, då håller Förbundet sin kongress. Allt detta ser vi fram emot med glädje.

På lördagskvällen är det sedvanlig Länkfest, då skall förtjänta kamrater  få sina utmärkelser av olika "sorter". Det är en höjdpunkt på kvällen.

Här hemma på föreningen går allt sin gilla gång och det trivs vi med. En positiv sak är att vi fått nya medlemmar som har kommit fram till att Kamratföreningen Länken är ett bra alternativ på vägen till ett nyktert och förhoppningsvis bättre liv. Jag återkommer med mer efter Länkens Dag och kongress. 

Välkommen till vår webbsida


           Hej kära läsare!

Jag är tillbaka igen. Detta år kommer jag att vara vice ordförande, för att avlasta  Josefine som behöver lugn och ro för att kunna ordna upp sin tillvaro.

Jag blev vald på årsmötet och kommer att representera föreningen där det behövs.

Föreningens grundare och mångårige revisor Stig Jonsson fyllde 90 år 24:e mars och  föreningen uppvaktade med en bukett och närvaro av både undertecknad och Sten-Erik Jönsson, sekreterare i föreningen. Det var en mycket trevlig tillställning med allt som tillhör ett kalas av denna sort.

Tyvärr var det inte "läge" för att dokumentera med bild.

Välkommen till vår webbsida

             Hörby 35 år!

Föreningen har firat sin trettiofemårsdag nu i höst.  Vi firade med att gå till Valentino och äta en god middag och då uppmärksammade vi att vi lyckats hjälpa många missbrukare under dessa år. Det är glädjande att så många har kunnat komma tillbaka till ett socialt och nyktert leverne.

Vår förhoppning är att vi skall kunna fortsätta med denna verksamhet i många år till.

Välkommen till vår webbsida

Hej på er.

Hoppas ni haft en riktigt skön sommar med massa bad och sol. Själv så kan ja ju säga att jag har pressat i solstolen dom få tillfällen det varit läge. Men här i Skåne så har det ju varit lite storm när det varit fint väder så de resulterade i att jag vart dunderförkyld. Men men jag ska inte klaga jag har haft en helt ok sommar ändå. Som ni alla vet så brukar de vara lite glest med folk på lokalen då det är semestertider och folk är på stranden mm när det är sol ute . Men vi har varit iväg på lite aktiviteter vi var med distriktet på en trevlig buss utflykt till österlen som var jätte rolig och jätte trevlig från början till slut. Jag är ju ingen Skåning så jag har inte varit på den sidan av Skåne knappt så jag tyckte det var riktigt mysig och intressant tur. Vill tacka landskronas egna klippa Per för denna underbara dag som han fixat och ordnat med de gjorde du bra Per. Jag och jag tror att Hörby medlemmarna håller med om att vi vill gärna åka på fler sånna resor .

Sen har vi firat midsommar med våra kamrater från Höör och vi bjöd även in lite folk från behandlingsgruppen. Vi skulle ha varit i min trädgård men tyvärr så blåste tältet vi satt upp sönder så vi fick ta till plan B och ha det på lokalen. Vart en trevlig eftermiddag med sång och god mat och trevligt sällskap.  Vi har även varit på Hvidehus på veckoslutskurs med distriktet. Vi hade tur med vädret och jag tycker det var en riktigt nice helg. K-g visa oss en rundtur runt hela Hvidehus som ja ska skriva mer om senare. Vi har även varit på den årliga Golf o grilldagen i Landskrona som alltid är lika rolig och trevlig. Vi var på teater för 14 dagar sen ute i djuröd o ja har glömt va den heter. Den var skit rolig och vi hade en trevlig eftermiddag och de kändes som vi behövde en sån dag.

Jag börjar komma in i rollen som ordförande. Jag är glad att jag har Bosse som min stöttepelare och mentor. Jag har kommit in i en ny fas i mitt liv det händer rätt mycket just nu i mitt liv. Jag ska flytta till eget boende med 1 handskontrakt. Jag har bott i tränings lägenhet lite mer än 1 år nu och innan de bodde ja på behandlingshem i 3 år och 6 månader så de ska bli skönt att ha egna möbler som är mina  på riktigt.

Detta var lite vad som hänt i sommar jag är inte så haj på att skriva här det har ju alltid varit Bosses jobb. Nu börjar hösten närma sig och vardagliga rutiner komma igång så ta hand om er och kram

Välkommen till vår webbsida

Bosse ut och Josefine in!

Nu är det tid för "regimskifte" även "Bosse skriver". Sidan kommer byta till : Ordförandens rader. Den "gamle uven" ersätts av en betydligt yngre förmåga, nämligen Ordförande Josefine. Det känns rätt tid att lämna över och speciellt till Josefine som är Hörbys första kvinna på posten.

Jag önskar lycka till och drar mig undan till min pensionärstillvaro.

Tack alla läsare för dessa år, Bosse skrivare.

Hej alla, jag heter Josefine och kallas Jossan. Nu har den gamle fått lämna ännu ett uppdrag och jag skall försöka axla hans mantel så gott de går. Hoppas att ni läsare har förståelse för att det kan vara svårt med allt nytt i början, men det kommer att bli bra i längden är jag övertygad om.

Välkommen till vår webbsida

                 Våga stå emot!

   

Uppslaget till denna betraktelse fick jag genom Metrons Tanvir Mansur. Men i ärlighetens namn har jag tidigare skrivit om detta sk "fenomen" både här och i Länkkamraten.   

Ni alla förtjusande gymnasieelever är tyvärr hårt drabbade av ert egna grupptryck och ni har svårt flera av er att gå er egen väg. Vad jag vill säga är att en stor svårighet är för er att våga tacka nej och därmed riskera "töntstämpeln". Men de av er som vågar stå emot blir med stor sannolikhet vinnare i längden och kan få ett bra liv utan drogerna. Genom åren är vi massor av numera äldre män som just söp bort flera viktiga år när de andra "töntarna" studerade vidare och skapade sig en framtid.

Personligen anser jag att måttlighet är en dygd och annat är förstörande i längden. Tyvärr måste jag erkänna att det tog mig många tunga år innan denna självklarhet kom för mina ögon. Givetvis var jag som alla andra inte i beroende utan bara lite törstig.

Kära studenter, den ljusnande framtiden är er och jag hoppas innerligt väl att det går bra för er i livet.

Men kom ihåg om det blir för svårt, ta gärna kontakt med en Länkförening. VI finns där för att hjälpa er på vägen om det skulle behövas och lättare att komma tillbaka i livet. Till sist, men viktigast är att det kostar inga pengar, men mycket mod. Vår lön för hjälpen är samma som vi fick själva när vi var i samma utsatta läge och det är så det skall vara i Länksverige.    

 


Välkommen till vår webbsida


 Försenad skrivning efter årsmötet!

Tyvärr uppstod ett mindre missförstånd i samband med årsmötet. Det var meningen att andra "nya" förmågor skulle ta över mitt skrivande. Men det har visst inte fungerat fullt ut. Nog om detta.

Nu kommer jag att skriva lite framåt så allt blir "uppdaterat" och låta de andra få komma in i "arbetet".

Josefine blev vald till ordförande "på riktigt" på årsmötet, tidigare var hon ersättare för mig.  Det är  lättast att Josefine som ordförande tar över skrivandet, eftersom jag är på väg att avsluta mina uppdrag inom föreningen.

Det var annars ett tämligen enkelt årsmöte utan större förändringar. Den stora saken blev att föreningen gick ner till tre-personers styrelse. Betydligt enklare med en mindre, men bra styrelse som fungerar än en stor med oerfarna ledamöter.

På årsmötet fick även Josefine debutera som utdelare av utmärkelse. Vår medlem Uno stod nämligen i tur att få sin eftertraktade tremånaderstallrik och det anses som en milstolpe i arbetet inför ett nytt och nyktert liv. Devisen på tallriken upplyser även om detta.

Inför årsmötet pratade vi om att det skulle kännas märkligt att detta år Stig  inte skulle vara mötesordförande, det har han nämligen varit i alla år under föreningens tid. Alltså togs kontakt och Stig bjöds in till mötet. Samtidigt bestämdes det att så länge han kan och orkar är det önskvärt att han kommer. 

Att vi medlemmar skiftar och byter eller lämnar är svårt nog, men det upplevdes betydligt svårare med ett årsmöte utan vår "gamle" hedersmedlem.    

 
Välkommen till vår webbsida

  Julhälsning från Föreningen!

Snart är detta år till ända och det är tid att summera året. Det har varit ett bra år för vår förening och verksamheten har utvecklats. Vi har lyckats knyta till oss ytterligare medlemmar. De som redan finns i föreningen har det gått skapligt för. Årsmötet 2015 kommer att visa de framgångar som föreningen haft.

Nu står många av oss F.d. missbrukare inför en av årets tyngsta helger där saknaden av familj och eventuella barn gör sig gällande. Det kan tyckas att "tar" jag bara ett litet glas kommer jag att må betydligt bättre. Men min vän, det är tyvärr endast en önskedröm som brutalt Kung Alkohol försöker lura dig med. Han ger aldrig upp utan försöker med jämna mellanrum alltid locka dig i ett nytt fördärv med falska löften om bot och lindring av din "smärta". Stå emot och sök upp din Länkförening.

Vi finns där alltid för din skull och är beredda med det stöd som kan krävas. Det får vara min bästa julhälsning till er alla.


Välkommen till vår webbsida

    Hörbys Första Kvinnliga Ordförande!

Vid föreningens ordinarie månadsmöte nu i oktober blev det tid för att välja ny ordförande under löpande mandatperiod. Det som hände mig inför ordförandeträffen i höstas då jag hamnade på akuten istället för Hvidehus blev en "väckarklocka". Planeringen var från början att jag skulle stå som ordförande till årsmötet och då skulle Josefine ta över, men nu gjorde vi så att hon får en form av mjukstart och jag hjälper till som "mentor" fram till årsmötet. För att göra det lite festligare bjöd föreningen in vår Förbundsordförande Gert Svensson och vår revisor (hans hustru, Ann-Marie Svensson).
Varför så mycket ståhej runt ett byte av ordförandeposten i en liten förening?

Jo, så här hänger det ihop. Förutom en mycket kort period har inte Hörby haft någon kvinnlig ordförande.
I Skånedistriktet har vi i flera år kämpat hårt för att få in kvinnor i de "högre" leden och jag skulle skämts ordentligt om jag inte tagit chansen, när vi i Hörby har en lämplig kandidat.
Jag vill sluta med orden: Lycka till Josefine och "sköt" klubban med bästa förstånd.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Bengt Bergesparr | Svar 10.01.2011 16.46

Tagit del av Hörbys aktiviteter, mycket bra!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

10.10 | 12:02

Kom och se Trasslet ikväll kl 18.00 på Kommunhuset. En föreställning om när känslorna inte längre får plats i kroppen! Gratis!
info på facebook Trasslet Hörby

...
03.10 | 02:05

Hej
är lokals golden livs ledig

...
16.05 | 14:05

Måste berömma Tommy för en fantastiskt fin hemsida. Så ska en hemsida se ut.
Vår egen är inte mycket att skryta med!!

...
23.11 | 14:42

Hej när ska ni lägga bilderna från nine ball tävling som vi spelade sist i Landskrona?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS