Årets gåsmiddag

                                    Gåsmiddag i Höör 2012!

 

Medan vi samlas tar vi lotter för att gynna den arrangerande föreningen lite. Det är en god sed som vi har inom Kamratföreningarna och den följer alla.

Totalt var vi över tjugo stycken från tre av distriktets föreningar som samlades hos Kamraterna i Höör för att äta gås tillsammans. Det har blivit lite av en tradition att samlas på höstkanten och tillbringa en eftermiddag i gemenskapens namn. Vad skulle då passa bäst om inte stekt gås nu i Mårten, alltså sagt och gjort. Eija från Höör stekte två gäss efter alla konstens regler och av gästernas uttalande om hur gott det hela var, så hade hon lyckats bra. Någon hade fått i uppdrag att åka ner till Boijertz i Höör och hämta det överskott av bakverk som inte kunnat säljas samt inte gick att spara. Dom är på detta vis en verklig bra sponsor till verksamheten och uppskattas mycket av oss Länkfolk. Annars skulle vi varit tvungna att vara utan eller på något annat sätt skaffa fram kakor till kaffet och med de bristande resurser som finns är det lätt att räkna ut resultatet.

Nåväl, vi "högg" glatt in på både bakelser och tårtor. En skåning har alltid plats över om det vankas godsaker, men till sist för även den bäste ge sig.

Under tiden som bakverken "avverkades" äskade Ordförande Mikael från Hörby om tystnad och det var dags att dela ut en tremånaderstallrik till vår medlem Clas för tappert kämpande mot Kung Alkohol. Vi applåderade länge och väl för att hylla honom för denna insats.

Värdföreningen hade utlovat Bingospel och så blev det. Bara för att göra det enkelt spelade vi endast sk rövare. jag tror vi hann med tre stycken innan kvällen tog över och höstmörkret sänktes över bygden.

Mätta och belåtna på alla sätt satte vi oss i bilarna för hemfärd och vi tyckte alla att det varit en trevlig Mårtensafton. 

Ett stort tack till medlemmarna i Höör som fixar en sådan lyckad middag utan riktig spis och annan nödvändig köksutrustning. All heder till er.

Bosse skrivare från Hörby.

 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

16.05 | 14:05

Måste berömma Tommy för en fantastiskt fin hemsida. Så ska en hemsida se ut.
Vår egen är inte mycket att skryta med!!

...
23.11 | 14:42

Hej när ska ni lägga bilderna från nine ball tävling som vi spelade sist i Landskrona?

...
20.10 | 15:42

Hej När ska ni lägga bilderna på de sista turnering som va i Landskrona tack José

...
13.09 | 16:29

En KANOOON sida, tycker jag. LEFFE

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS